Colecția Smithsonian

Unele dintre cele mai spectaculoase diamante și alte pietre prețioase din lume se află în Colecția Națională de Pietre Prețioase din cadrul Muzeului de Istorie Naturală din cadrul Colecției Smithsonian din Washington, D.C. În colecție se află diamante cunoscute aproape de toată lumea, cum ar fi Diamantul Hope, precum și alte diamante mari și alte pietre prețioase și bijuterii.

În colecția națională de pietre prețioase se găsesc exemple de minerale și cristale spectaculoase, precum și pietre prețioase și bijuterii. Puteți vedea un frumos cristal de ametist cu cuarț purpuriu sau mineralul azurit, care este un mineral compus din cupru de un albastru strălucitor. Puteți vedea, de asemenea, un cristal uriaș de beril verde. Berilii sunt familia de minerale care includ smaraldele, acvamarinelor, heliodor și morganitul. Este aproape la fel de interesant să vezi cristalul brut ca și să vezi produsul finit, atunci când a fost tăiat și lustruit.

Unele dintre piesele finite din colecția Smithsonian includ coroana pe care Napoleon a folosit-o pentru cea de-a doua împărăteasă, Marie Louise. Inițial, aceasta a fost realizată din 700 de carate în diamante și 79 de smaralde. Smaraldele au fost înlocuite cu caboșoane de turcoaz persan.

Puteți vedea, de asemenea, safirul stelar Star of Bombay de 182 de carate care a fost dăruit lui Mary Pickford de către Douglas Fairbanks și un opal negru de culoare strălucitoare. Opalii negri sunt cei mai valoroși din familia de pietre prețioase opale.

Există, de asemenea, exemple extraordinare de cristale de cuarț, inclusiv un ou de cuarț transparent cu 7.000 de fațete! O parte din colecția Smithsonian include piese de jad și turcoaz folosite în alte culturi. Aceasta include o colecție de bijuterii indiene Zuni din turcoaz și felinare din jad sculptate în nefriți pentru împăratul chinez Chi’en Lung în 1750. O piesă mai modernă este vasul Dragon Vase, sculptat dintr-o bucată rară de jad lavanda.

Dar, bineînțeles, cele mai orbitoare obiecte din colecție sunt pietrele prețioase și bijuteriile individuale care au fost deținute de regalitate de-a lungul secolelor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*