Colier Inchiziția spaniolă

În mod normal, nu se asociază bijuteriile frumoase cu perioada Inchiziției spaniole. Dar în colecția de pietre prețioase a Smithsonian Institution se află un colier rafinat de diamante și smaralde.

Este un rând dublu spectaculos de diamante și smaralde care se termină într-un candelabru de smaralde. Din păcate, există foarte puține informații despre proveniența acestui colier. Diamantele mari și smaraldele columbiene au fost cel mai probabil tăiate în India în secolul al XVII-lea. Acest lucru le-ar face să fie unul dintre cele mai vechi exemple de pietre prețioase tăiate din colecția Smithsonian. Există cu adevărat doar legende în jurul acestui colier. Acestea indică faptul că a fost purtat uneori de regalitatea spaniolă și franceză. La începutul secolului XX, a fost cumpărat de Maharajahul din Indore, al cărui fiu a vândut colierul în 1947 lui Harry Winston. Ulterior, Winston a vândut colierul doamnei Cora Hubbard Williams din Pittsburgh. Aceasta l-a lăsat moștenire Muzeului Smithsonian în 1972.

Smaraldele sunt o formă de cristal cunoscută sub numele de berili. În mod normal, berilii sunt cristale transparente, dar, atunci când sunt infuzate cu crom sau vanadiu, acestea ating diferite gradații de verde. Verdele cel mai pur sunt cele mai rare smaralde și mulți oameni preferă, de fapt, un smarald care are o nuanță albastru-verde.

Înainte de secolul al XVI-lea, singurele depozite de smarald cunoscute erau în minele egiptene ale Cleopatrei. Dar după ce au fost descoperite smaralde în Columbia, acestea au devenit “standardul de aur” în materie de smaralde. Smaraldele columbiene au fost descoperite de arheologi printre artefactele unor triburi precum Inca, Maya, Aztec, Toltec și indienii Chibcha, mai puțin cunoscuți. Smaraldele se numără printre cele mai rare pietre prețioase și pot fi mai scumpe per carat chiar și decât cele mai fine diamante! Sunt un mineral dur, cu o scală de duritate Moh de 7 sau 8 (față de 10 al unui diamant). Deși cele mai multe smaralde se găsesc în Africa, Rusia și Africa, au fost descoperite zăcăminte de smaralde în Carolina de Nord!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*