De ce majoritatea mineralelor nu sunt populare ca pietre prețioase?

Există milioane de minerale care există pe pământ, dar puține dintre ele sunt apreciate ca pietre prețioase și folosite pentru împodobire. Multe dintre ele nu sunt în culori care sunt de obicei foarte apreciate pentru bijuterii. Sau nu pot fi tăiate și șlefuite pentru a putea fi purtate ca bijuterii.

De multe ori este o chestiune de schimbare a gusturilor și a vremurilor. În Rusia imperială și în epoca victoriană, malachitul mineral și alte minerale opace erau foarte apreciate ca bijuterii din pietre prețioase. Este adesea un produs secundar al mineritului de cupru și se distinge printr-o culoare verde strălucitoare, cu cercuri concentrice întunecate de culoare care se învârt prin el. Nu este la fel de apreciat, deoarece este ușor de găsit și nu este la fel de scump ca un smarald sau un rubin. Dar există o întreagă cameră dedicată malachitului în muzeul rusesc, Ermitaj, ca mărturie a dorinței sale în rândul celei mai privilegiate clase de oameni.

Au existat descoperiri care indică faptul că malachitul a fost exploatat în Egipt încă din anul 4.000 î.Hr. Este o piatră prețioasă moale, ușor de sculptat și modelat. Se lustruiește până la o strălucire frumoasă și bogată. Dar totuși nu este foarte apreciat în SUA ca piatră prețioasă.

Foarte des, unele minerale pur și simplu nu ar trebui să fie folosite ca pietre prețioase, dar datorită frumuseții lor, oamenii le poartă ca atare oricum. O piatră a lunii este o astfel de piatră prețioasă. Este relativ moale, cu un rating de 6 pe scara de duritate a mineralelor de la Moh, în comparație cu un diamant care are un rating de duritate de 10. Este un tip de mineral numit ortoclase, dar atunci când prezintă o calitate translucidă, lăptoasă, se numește atunci piatra lunii.

Există și alte minerale, dar pur și simplu nu sunt apreciate ca pietre prețioase. Dintre cele mai comune minerale, cuarțul se remarcă ca fiind unul care poate fi folosit pentru bijuterii, dar și pentru obiecte decorative.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*