Diamant Hope

Există cineva care să nu fi auzit măcar de faimosul Hope Diamond? Mulți oameni sunt surprinși când află pentru prima dată că această piatră celebră nu este un diamant clar, ci o piatră albastră strălucitoare, înconjurată de diamante albe și suspendată de un colier de diamante.

Apare pentru prima dată în istorie la mijlocul anilor 1600, când a fost cumpărat de un negustor pe nume Jean Baptiste Tavernier, care a vândut piatra lui Ludovic al XIV-lea al Franței. La acea vreme, era o piatră de 112 carate, descrisă ca având o frumoasă culoare violetă. A fost recupată într-o piatră de 67 de carate, iar culoarea a fost numită Albastru Francez. În timpul Revoluției Franceze, diamantul a fost furat în timpul unui jaf al bijuteriilor coroanei. A reapărut în 1812, dar a fost din nou tăiat și a fost achiziționat de George al IV-lea al Angliei, care a fost nevoit să vândă piatra pentru a-și plăti datoriile. Tranzacția exactă este necunoscută, dar diamantul se găsește apoi ca intrare în colecția lui Henry Philip Hope, al cărui nume este atașat diamantului până în prezent.

În cele din urmă, piatra a fost deținută de firma de bijuterii Cartier din Paris și cumpărată de Evalyn Walsh Maclean din Washington, DC. La cererea ei, piatra a fost refăcută și transformată în colierul pe care îl cunoaștem astăzi. Acesta a fost achiziționat de Henry Winston, care l-a cumpărat de la moștenirea doamnei Maclean în 1947 și, în cele din urmă, a devenit parte a colecției Smithsonian.

Există o legendă de lungă durată despre un blestem legat de Diamantul Hope, despre care se spune că ar fi fost smuls de pe un idol din India. Adevărat sau nu, mulți dintre cei care au deținut Diamantul Hope au avut parte de ghinion, inclusiv familia Hope, care se presupune că a dat faliment din cauza faptului că deținea diamantul. Este posibil ca întregul concept al blestemului să fi pornit de la Pierre Cartier, care l-a vândut doamnei Maclean cu povestea unui blestem, deoarece aceasta credea că obiectele înconjurate de ghinion îi poartă de fapt noroc. Din păcate, primul fiu al doamnei Maclean a fost ucis la vârsta de 9 ani într-un accident de mașină, iar fiica ei de 25 de ani s-a sinucis. Soțul ei a fost declarat nebun și a fost internat până la moartea sa, în 1941. Să fi făcut parte dintr-un blestem?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*