Diamant portughez

Aceste pietre incredibil de mari și perfecte au ceva atât de interesant. Uneori au istorii bine documentate și știm de unde provin și cine le-a deținut și când. Dar altele au un trecut care nu este la fel de bine cunoscut, iar acest lucru nu face decât să sporească romantismul și mistica care le înconjoară.

Un astfel de diamant se numește Diamantul Portughez și este un diamant de 127 de carate, tăiat în formă de pernă, în formă de smarald octogonal. Este aproape fără cusur. Deși se numește Diamantul Portughez, cu o poveste care spune că a fost extras în Brazilia și a devenit parte a bijuteriilor coroanei portugheze, nu există cu adevărat nicio documentație adevărată care să spună definitiv că acolo a fost extras diamantul. Cea mai mare parte din istoria diamantului este pură legendă și conjectură. Ne putem doar imagina cine a purtat această piatră incredibilă!
O parte a istoriei diamantului care este bine documentată este că, în februarie 1928, Peggy Hopkins Joyce a schimbat un colier de perle de 350.000 de dolari pentru diamant și 23.000 de dolari în numerar. Potrivit relatărilor din ziarele din New York, acesta a fost montat pe un colier de platină cu diamante pentru a fi purtat aproape de gât (probabil același colier descris mai sus). Domnișoara Joyce a jucat în Ziegfeld Follies și a avut șase soți, dintre care cel puțin cinci erau bogați. Se spunea despre ea că era aproape la fel de pasionată de bijuterii ca și de bărbați. Cu ceva timp înainte de 1946, domnișoara Joyce a trimis diamantul în consignație la grupul de bijutieri menționat mai sus, într-o încercare nereușită de a-l vinde.
Harry Winston a achiziționat diamantul portughez de la domnișoara Joyce în 1951, iar în următorii câțiva ani acesta a călătorit prin țară ca parte a expoziției sale “Court of Jewels”. În 1957, Winston a vândut diamantul unui industriaș internațional, care apoi l-a tranzacționat înapoi în 1962. În 1963, Smithsonianul a achiziționat diamantul portughez de la domnul Winston în schimbul a 2.400 de carate de diamante mici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*