Joel Embiid își consolidează rolul de răufăcător al baschetului Raptors

sfâșietor.

sfâșietor.

Demolarea sezonului.

Rulați-le pe toate și adăugați toate celelalte adjective care vă vin în minte atunci când încercați să puneți în perspectivă cea mai grea pierdere în playoff a echipei Raptors din ultimii ani.

Joel Embiid, care a plecat ultima oară în lacrimi de la un meci de playoff de la Scotiabank Arena, după cvadruplul buter al lui Kawhi Leonard în 2019, a sărit cu adevărat fericit miercuri după ce i-a decimat pe Raptors cu cele mai puțin probabile lovituri.

Centrul de șapte picioare și 280 de lire a lovit un trei puncte de 25 de picioare, cu mai puțin de o secundă rămasă în prelungiri, pentru a le oferi Philadelphia 76ers o victorie cu 104-101 în fața Raptors și a muta Toronto într-o pierdere după eliminarea sezonului. .

Embiid, care a fost ținut într-o primă repriză de cinci puncte și patru rotații, a terminat eroul lui Sixers și nemesisul lui Toronto cu un al treilea sfert de 19 puncte care a readus Philadelphia pe drumul cel bun în joc și apoi a furnizat pumnalul care i-a pus Sixers cu 3-0 în seria cea mai bună din șapte care se reia aici sâmbătă după-amiază.

„Trebuie să mă gândesc la asta, dar este o pierdere grea, așa cum îmi amintesc aici pentru vremea mea”, a spus antrenorul Raptors Nick Nurse. „Evident că, dacă scoatem chestiile astea, ne obținem o serie și, în schimb, îți faci o groapă foarte, foarte adâncă de săpat.”

Pastila greu de înghițit pentru Raptors este că au jucat de fapt un joc foarte bun, mult mai bun decât primii doi din serie și probabil că au meritat să câștige. Ei au condus cu nu mai puțin de 17 puncte, au condus 10 la pauză și l-au scos din joc pe James Harden pe faulturi în ultimul minut al timpului regulamentar, dar nu au putut să încheie înțelegerea.

După un timeout cu 2,6 secunde rămase în prelungiri și nouă zecimi de secundă la cronometrul șuturilor, Embiid a luat o pasă de intrare și i-a scufundat pe Raptors, completând noaptea lor de 33 de puncte.

„Pentru un tip care aparent s-a îmbunătățit în fiecare an în care a jucat, el este la un nivel foarte înalt în acest moment”, a spus gardianul Raptors Fred VanVleet. „Credeam că Precious (Achiuwa) a făcut o muncă solidă cu el în cea mai mare parte a jocului, dar a reușit să se elibereze târziu și să-și impună voința.

„A făcut niște sărituri dure și, evident, ultima, așa că trebuie să facem o treabă mai bună cu el”.

Raptors au obținut 26 de puncte de la OG Anunoby și 24 de la Gary Trent Jr.

“Cel puțin am crezut că am adus-o și (am) am jucat cu mare intensitate și am jucat foarte greu și ne-am pus în poziția de a câștiga, și pur și simplu nu a funcționat în seara asta”, a spus el, a spus Nurse. „Dar a fost greu, asta e sigur”.

Raptors aveau nevoie de scorul complet al lui Anunoby și Trent și Precious Achiuwa, care au avut 20 de puncte, pentru că stelele lor s-au blocat.

Pascal Siakam nu a marcat în repriza secundă și nici în prelungiri și a terminat cu doar 12 puncte, iar VanVleet a mers 3 de 13 de pe teren.

„L-au pus pe Embiid (Siakam) pentru cea mai mare parte a pauzei, iar Embiid l-a jucat puțin mai mult decât în ​​mod normal. Nu arăta prea bine. spuse asistenta. „Dar, din nou, trebuie să te adaptezi la coperte și am crezut că el și Freddy au făcut asta. Au pasat mingea unora dintre ceilalți băieți, iar ceilalți au profitat.

Embiid a explodat în al treilea trimestru pentru a crea o dramă târzie. Raptors au jucat o primă repriză grozavă înainte de a se împiedica la final.

Achiuwa, care a fost excelent toată noaptea, a ratat două aruncări libere la egalitate cu 27,5 secunde rămase, dându-le șansa celor de la Sixer să-și finalizeze revenirea. Dar Embiid s-a mulțumit în mod inexplicabil cu o cădere de trei puncte de 25 de picioare care a ratat, iar Tobias Harris a ratat o mică cădere de-a lungul liniei de bază pentru a stabili prelungiri.

„Nu vreau (Achiuwa) să trăiască în acest joc pentru că a fost foarte, foarte eficient și puternic în seara asta”, a spus Nurse.

Coechipierii lui au simțit la fel. „Pentru un tânăr să aibă o astfel de performanță este important pentru el”, a spus VanVleet. „Va pierde puțin somnul la aruncările libere, așa cum facem cu toții. Am fost cu toții acolo, dar trebuie să revenim și să ne îmbunătățim.

Ofensiva Raptors nu se bazează pe dominația unui jucător și asta i-a ajutat să exploateze diferite compensații și avantaje pentru cea mai mare parte a sezonului. Indiferent dacă jocul este Anunoby pe un jucător mai mic sau Trent pe cineva mai lent sau Siakam pe o aripă, odată ce Raptors își dau seama, încearcă să-l exploateze. Totuși, acest lucru se schimbă de la joc la joc și uneori de la un sfert la altul.

„Nu există cu adevărat un ordin strict, oricine primește orice lovitură, așa cum ați văzut”, a spus VanVleet miercuri dimineață. „Preluăm tot ce dă jocul și tot ce dă apărarea”.

A funcționat aproape toată ziua de miercuri, dar nu suficient.

„Nu există victorii morale în acest moment”, a spus VanVleet. „Putem sta pe loc odată ce totul este spus și făcut și să ne bucurăm și să avem o perspectivă optimistă, dar acum suntem încă în tranșee, încă în luptă.

„Trebuie să aducem și mai multe lupte în câteva zile. Nu există unde să privești în jur și să-ți pară milă de tine.

ALATURA-TE CONVERSATIEI

Conversațiile sunt opinii ale cititorilor noștri și sunt supuse Codul de conduită. Starul nu împărtășește aceste opinii.

.

Add Comment