Marie Louis Diademă

Existau câteva avantaje dacă te căsătoreai cu împăratul Napoleon, dacă iubeai bijuteriile, desigur! Diadema Marie-Louise, care face acum parte din colecția Smithsonian, a fost un cadou de nuntă oferit de Napoleon I celei de-a doua soții, împărăteasa Marie-Louise, în 1810. Inițial, diadema făcea parte dintr-un set care mai cuprindea un colier, un pieptene, o cataramă de centură și cercei, toate realizate din smaralde și diamante montate în argint și aur. Toate au fost realizate de bijutierul francez Etienne Nitot et Fils din Paris.

În diadema originală se aflau 22 de smaralde mari și 57 de smaralde mici, alături de 1002 diamante tăiate în briliant și 66 de diamante tăiate în roz. Smaraldul central cântărea 12 carate. După căderea împăratului, Marie-Louise a fugit la Viena și și-a luat cu ea bijuteriile personale, inclusiv diadema și alte piese care au fost realizate ca parte a unui set, inclusiv un colier, o pereche de cercei și un pieptene.

Împărăteasa Marie-Louise a lăsat diadema mătușii sale habsburgice, arhiducesa Elise. Arhiducele Karl Stefan Hapsburg al Suediei, un descendent al arhiducesei, a vândut setul către Van Cleef & Arpels în 1953. Între mai 1954 și iunie 1956, smaraldele au fost scoase și vândute individual în piese de bijuterie ca smaralde “din istorica Napoleon Tiara”.

Între 1956 și 1962, Van Cleef & Arpels a montat caboșoane de turcoaz în diademă. În 1962, diadema a fost expusă la Louvre din Paris împreună cu colierul, cerceii și pieptenele într-o expoziție despre împărăteasa Marie-Louise. În 1971, Marjorie Merriweather Post, moștenitoarea averii de cereale Post, a cumpărat diadema pentru Smithsonian Institution. Există 1.006 diamante tăiate în mină care cântăresc în total 700 de carate și 79 de pietre de turcoaz persan care cântăresc în total 540 de carate. Într-o anumită privință, este păcat că piesa originală a fost demontată pentru a vinde smaraldele. Cu toate acestea, diadema, repoziționată cu caboșoanele de turcoaz, este la fel de frumoasă și se distinge și mai mult prin utilizarea turcoazului mai puțin valoros.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*