Problema cu medicamentele pentru tratarea bolii Alzheimer

Studiile cu medicamente raportate în mod regulat ne spun că companiile farmaceutice au găsit un nou tratament pentru boala Alzheimer. De-a lungul timpului, niciunul până acum nu a reușit să oprească sau să încetinească boala. De fapt, producătorii de medicamente sunt obligați să pună asta în scris în ambalajul lor. Toată lumea își dorește o pastilă simplă pentru a „vindeca” sau a încetini Alzheimer sau alte forme de demență. Nu avem încă asta. Poate că nici în viitor nu vom face, deoarece Alzheimer este o boală complexă, care poate nu poate fi vindecată doar cu o pastilă. Discuția mea aici folosește interschimbabil „demența” și „boala Alzheimer”. Boala Alzheimer este cea mai comună formă de demență, o tulburare neurologică progresivă, care se deteriorează. Eu vorbesc doar in generalitati.

Depozitele de proteine: cauza sau efectul?

Când creierul celor care au avut aceste demențe este studiat la autopsie, cercetătorii găsesc acolo depozite de proteine ​​(„plăci și încurcături”). Apoi se concentrează pe încercarea de a scăpa de depozitele cu aceste diferite medicamente experimentale. Dar unii cercetători găsesc și aceleași depozite în creierul persoanelor care nu aveau Alzheimer sau orice altă demență. Există cauză și efect: depozitele de proteine ​​provoacă boala sau sunt rezultatul bolii cauzate de altceva? Răspunsul nu este clar. Unii cercetători cred că depozitele de proteine ​​sunt a rezultatnu a cauză a procesului bolii. Dacă această teorie se dovedește a fi adevărată, fiecare medicament oferit acum ar ajunge să fie în esență un eșec. Până acum, aceste medicamente sunt într-adevăr eșuate, în sensul că nu opresc progresia bolii. Ei nu vindecă Alzheimer. În cel mai bun caz, unele par să ducă temporar la o memorie pe termen scurt mai bună. Nu există nicio dovadă că acest efect durează. Întrebarea este dacă acel rezultat pozitiv limitat, dacă există pentru unii, merită riscurile, efectele secundare și valoarea reală pentru pacient și familie. În plus, costul acestor medicamente pentru individ poate fi exorbitant, mai ales atunci când Medicare nu le aprobă.

Ceea ce are sens pentru acest RN pensionar este să se concentreze asupra prevenirea bolii, mai degrabă decât să cheltuiești miliarde de dolari pe medicamente experimentale care în cele din urmă se dovedesc a avea o valoare limitată sau nicio valoare pe termen lung pentru a „vindeca”. Deoarece nu știm cu exactitate ce cauzează boala Alzheimer, nu putem identifica exact ce să urmărim în prevenire. Cu toate acestea, știm că există o posibilitate puternică din studii credibile, că boala poate fi cauzată de inflamație. Este o teorie similară cu cauzele care stau la baza bolilor de inimă: inflamația. Unele lucruri pot opri sau preveni inflamația.

Putem face mai mult pentru a preveni boala Alzheimer?

Biblioteca Națională de Medicină listează numeroase articole academice despre cercetarea în prevenire. Potrivit unuia dintre ei, Advances in the Prevention of Alzheimer’s Disease, există numeroşi factori de risc modificabili pentru boală. Acest lucru reflectă și constatările din alte studii. Cercetătorii au descoperit că hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, fumatul, obezitatea, accidentul vascular cerebral și bolile cardiovasculare pot crește substanțial riscul de demență. Se poate deduce de aici că prevenirea sau gestionarea acestor factori din propria viață poate ajuta la prevenirea demenței.

Cercetătorii identifică, de asemenea factori nutritivi ca protector împotriva bolii Alzheimer. Acestea includ consumul de acizi grași omega-3 și grăsimi nesaturate, antioxidanți, vitamine și consum moderat de alcool. Acestea sunt conținute în ceea ce se numește „dieta mediteraneană” consumată de oamenii din țările care au rate mult mai mici ale acestor boli cronice decât americanii care consumă dieta tipică americană.

Acești factori identificați mai sus sunt legați de a treia categorie de reducere a riscului de apariție a bolii Alzheimer. Această categorie include stilul de viață și factorii psihosociali. Ei citează exemple de viață singur, de sentimente de singurătate, depresie, izolare socială și stres psihosocial care pot crește riscul de demență. În schimb, nivelurile mai înalte de educație, angajarea în exerciții fizice regulate și activitățile care stimulează cognitiv și social reduc riscul.

Takeaways:

Văd de aproape efectele și povara pe termen lung asupra familiilor unei persoane dragi cu boala Alzheimer sau orice altă formă de demență. În munca mea la AgingParents.com, unde mă consult cu aceste familii, care trăiesc cu sau îngrijesc o persoană cu demență. Aud tristețe, frustrare, temeri legate de costurile îngrijirii, complicații legale pe măsură ce cogniția unei persoane scade, costul emoțional și multe alte necazuri. Prevenirea are sens total pentru mine. Dar este nevoie de mult efort, pe termen lung, pentru a urma recomandările despre prevenire pe care cercetătorii ni le-au identificat. Lucrez chiar la aceste lucruri! Pe măsură ce îmbătrânesc, riscul meu crește și nu vreau să am ceea ce văd la propriii mei clienți și cei dragi. Considera:

  1. Dacă nu doriți să dezvoltați demență, concentrează-te pe stilul tău de viață la mijlocul vieții. Renunțați la „dieta tipică americană” și treceți la o dietă mediteraneană. Prevenirea bolilor de inimă aparent ajută și la prevenirea demenței.
  2. Începeți un program de exerciții fizice, chiar dacă mergeți vioi în majoritatea zilelor. Asociația Americană a Inimii
    AHA
    recomandă cel puțin 150 de minute pe săptămână pentru adulți.
  3. nu izola. Găsiți lucruri la care să vă alăturați, activități de făcut cu ceilalți, modalități de a vă menține implicat în ceva ce vi se pare semnificativ. Acest lucru necesită mult efort, mai ales dacă sunteți timid, aveți unele deficiențe fizice sau nu aveți mijloace de transport. Găsește o modalitate de a evita singurătatea. Izolarea poate duce la o sănătate precară.
  4. Nu așteptați ca o pastilă să facă munca de vindecare a demenței pentru dvs. Este posibil să nu se întâmple cu această boală complexă. Prevenirea pare a fi o strategie mult mai bună decât speranța că nu va trebui să lucrezi la stilul tău de viață, deoarece un medicament te va repara. În mod realist, trebuie să vă concentrați pe propria responsabilitate pentru a trăi o viață sănătoasă. Orice efort i

.

Add Comment