Sedan electric Chevy, Toyota Tacoma EV, încărcare Aptera, reducere Tesla: săptămâna inversă

Proprietarii căror două mărci de mașini de masă trec la Tesla la un ritm ridicat?

Ce companie ar putea construi camioanele electrice Scout de la VW?

Iată privirea noastră înapoi asupra săptămânii în sens invers – chiar aici la Green Car Reports – pentru săptămâna care se încheie pe 2 decembrie 2022.

Honda a anunțat că va fabrica o versiune cu pile de combustie cu hidrogen a CR-V-ului său începând din 2024. Fabricat în Ohio, CR-V Fuel Cell va oferi și un port de încărcare, pentru conducerea pe distanțe scurte în oraș fără hidrogen.

Mercedes-Benz a sugerat că furgonetele sale electrice eSprinter ar putea fi noi repere pentru eficiență. Într-un interval efectiv certificat de terți – și în versiunea sa lungă, cu acoperiș înalt – spune o autonomie de aproximativ 300 de mile de la o capacitate utilizabilă a bateriei de aproximativ 110 kWh.

Gama Mercedes-Benz eSprinter și test de eficiență

Chevrolet FNR-XE Concept EV prezentat recent de GM în China (sus) este primul astfel de model care arată modul în care platforma Ultium a companiei s-ar putea traduce în mașinile de pasageri produse în serie.

În caz contrar, clienții fideli Honda și Toyota abandonează Tesla într-un ritm ridicat, potrivit unui nou studiu. Aproape 29% dintre cumpărătorii Tesla provin de la aceste două mărci. Honda nu are în prezent vehicule electrice în gama sa din SUA, în timp ce Toyota are doar unul, crossover-ul bZ4X.

Aptera, startup-ul care dezvoltă un vehicul electric cu trei roți alimentat cu energie solară, cu o autonomie de până la 1.000 de mile, a confirmat că va folosi un port și un conector de încărcare Tesla, împreună cu echipamentul de încărcare corespondent Electron.

Cablu Tesla Supercharger V4, până la 1 megawatt

Cablu Tesla Supercharger V4, până la 1 megawatt

Tesla a confirmat tehnologia de încărcare în megawatt pentru Cybertruck și Semi, încorporând un nou cablu special răcit care funcționează cu conectorul actual Tesla, în loc să treacă la conectorul Megawatt Charging Standard (MCS) asociat cu CCS.

Producția Lightyear 0 a început în Finlanda și se pretinde că este primul EV solar de producție în masă. Compania plănuiește o rulare de doar 150 de mașini pentru acest prim model, care costă în jur de 260.000 de dolari.

Canoo a livrat armatei SUA un prototip de vehicul tactic electric ușor. Vehiculul unic îndeplinește un contract din iulie și va stabili dacă Armata se angajează să comande versiuni de producție.

Vehicul tactic ușor Canoo (LTV)

Vehicul tactic ușor Canoo (LTV)

VinFast din Vietnam a confirmat că a livrat primul său lot de 999 de SUV-uri electrice VF 8 cu destinația SUA, care urmează să fie livrate până la sfârșitul lunii decembrie.

În știrile legate de producție, Hyundai și unul dintre furnizorii săi de baterii din Coreea de Sud, SK On, au făcut echipă pentru a înființa unități de vehicule electrice din SUA care vor respecta cerințele de alimentare cu baterii și minerale din Legea de recuperare a inflației – potențial calificarea viitorului Hyundai, Kia. , și modelele Genesis pentru creditul fiscal complet de 7.500 USD pentru vehicule electrice. Ford a anunțat că a produs deja 150.000 de SUV-uri electrice Mustang Mach-E. Deși este mult mai mult decât a planificat inițial în acest moment, are ceva de făcut pentru a ajunge din urmă cu Tesla Model Y. Iar Volkswagen este în discuții cu Foxconn pentru a putea construi vehicule pentru următoarea sa marcă de camioane electrice Scout. VW a căutat anterior o nouă fabrică de sine stătătoare din SUA pentru Scout, așa că aceasta marchează o schimbare.

Ford Mustang Mach-E în portul Drammen, Norvegia

Ford Mustang Mach-E în portul Drammen, Norvegia

Un sondaj detaliat la începutul acestei luni a arătat că ar putea exista o cerere semnificativă, în special în rândul mileniilor, pentru un camion electric mai mic. Dar camionul care a fost ales pe scară largă – Toyota Tacoma EV – nu există și nu a fost confirmat.

EPA a propus joi obiective standard pentru combustibili regenerabili pentru 2023-2025, solicitând creșterea majorității tipurilor de biocombustibili și permițând biometanul pentru generarea de energie pentru prima dată, dacă contabilitatea arată că acesta a fost folosit pentru încărcarea vehiculelor electrice. Totuși, nu toți cei care sunt de partea mașinilor ecologice consideră că este o idee bună pentru adoptarea vehiculelor electrice.

Coridoare de combustibil alternativ pentru vehicule electrice - Centrul de date DOE pentru combustibili alternativi, noiembrie 2022

Coridoare de combustibil alternativ pentru vehicule electrice – Centrul de date DOE pentru combustibili alternativi, noiembrie 2022

Doriți să vedeți unde ar putea merge viitoarele rute de încărcare rapidă a vehiculelor electrice? În timp ce Electrify America și Tesla pot fi dificil de prezis, o hartă a coridoarelor de combustibil alternativ oferă o privire rapidă asupra rețelei federale de încărcare a vehiculelor electrice de la mijlocul deceniului.

Un viitor Volkswagen e-Golf este din nou o posibilitate, potrivit unui raport german, deoarece VW se gândește la modul în care ar putea folosi mai pe scară largă platforma sa MEB.

Invertor PlugOut-5 pentru Toyota/Lexus Hybrids

Invertor PlugOut-5 pentru Toyota/Lexus Hybrids

Cu hardware-ul disponibil de aproape 10 ani, puteți folosi o Toyota Prius pentru alimentare de rezervă. Vă reamintim că, dacă aveți nevoie de cea mai simplă copie de rezervă pentru casă, nu trebuie să vă dedicați unui camion electric scump sau unui sistem de stocare a energiei acasă.

Caterpillar a arătat cum să evolueze vehiculele electrice, cu un camion minier electric uriaș care ar putea, fără emisii de eșapament, să fie folosit pentru a muta materiile prime necesare producerii lor.

Prototip Tesla Cybertruck 2019 (Muzeul de automobile Petersen)

Prototip Tesla Cybertruck 2019 (Muzeul de automobile Petersen)

De la inspirația AC Propulsion din 1997 pentru Roadster și până la prototipul Cybertruck pe care încă îl așteptăm, expoziția Tesla de la Petersen Automotive Museum din Los Angeles reunește mai mult decât modele de producție și drepturi de lăudare la nivel înalt.

Și dacă cumpărați un nou vehicul electric în acest weekend, există o ofertă rară la modelele Tesla, producătorul auto oferind o reducere de 3.750 USD la Modelul 3 și Modelul Y, în unele cazuri până în decembrie. Da, aceasta este aceeași sumă pentru care anumite modele Tesla vor fi eligibile în cadrul unui credit fiscal renovat pentru vehicule electrice începând cu 1 ianuarie.

_________________________________________

Urmăriți Green Car Reports pe Facebook și Stare de nervozitate

Add Comment