Un geamăn și-a pierdut viața din cauza RSV, acum părinții lui așteaptă să afle dacă fratele său va supraviețui aceleiași boliCNN

La mai puțin de trei luni după ce și-au întâmpinat gemeni, Amanda și Ed Bystran l-au pierdut pe unul dintre ei în favoarea RSV – acum speră că celălalt fiu al lor se va recupera de același virus.

Amanda Bystran a născut pe 15 august gemenii Brodie și Silas.

„Abia așteptam să vină. Copiii mei mai mari erau atât de fericiți că aveau să aibă copii acasă”, a spus Amanda Bystran, care mai are patru copii. „Erau dornici să-i întâlnească și să-i țină în brațe. De fapt, s-au născut de ziua fiului meu de 8 ani”, a spus ea pentru CNN.

Gemenii s-au născut prematur la 34 de săptămâni și s-au luptat încă de la început. Ei au fost externați de la o unitate de terapie intensivă neonatală după două săptămâni și apoi s-au recuperat de Covid-19 și meningită în septembrie, spune mama lor.

Soții Bystrans au sperat că gemenii lor au dat un colț, dar la mijlocul lunii octombrie au avut amândoi aglomerație și au tuse.

Părinții îngrijorați, care locuiesc în Catlett, Virginia, i-au dus la medicul pediatru – unde au fost testați negativi pentru RSV și gripă pe 17 octombrie și li s-a spus că gemenii lor cel mai probabil au fost răciți, a spus Amanda la CNN.

„Ne-au trimis acasă, dar apoi, în jurul zilei de joi, Brodie s-a înrăutățit rapid. Era foarte aglomerat și era foarte greu să curețe mucusul. Nu semăna cu nimic din ce văzusem vreodată”, a spus Bystran. „S-a deteriorat atât de repede. Parcă într-un minut era bine și în minutul următor lupta pentru viața lui.

Aproape toți copiii primesc RSV la un moment dat înainte de vârsta de 2 ani, dar părinții ar trebui să fie deosebit de atenți dacă copiii lor sunt prematuri, nou-născuți, copii cu sistem imunitar slăbit sau tulburări neuromusculare și cei sub 2 ani cu boli pulmonare și cardiace cronice, conform Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Creșterea RSV la copii lasă spitalele copleșite

Familia Bystrans a decis pe 20 octombrie să-l ducă pe Brodie la Spitalul de Copii Inova LJ Murphy din Falls Church, Virginia, la o oră de acasă.

De data aceasta, un medic a informat-o că Brodie a fost testat pozitiv pentru RSV și va fi internat la spital, a spus Amanda. Familia a așteptat 12 ore în camera de urgență înainte ca Brodie să fie mutat într-un pat în unitatea de chirurgie pediatrică. Apoi au așteptat 16 ore înainte ca el să fie transferat la unitatea de terapie intensivă pediatrică, spune Bystran.

„Erau atât de plini. Întreaga secție de pediatrie a fost plină cu cazuri de RSV. A fost îngrozitor”, a spus ea.

Spitalul a funcționat la capacitate maximă sau aproape în ultimele zile, a declarat purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Copii Inova, Tracy Connell, pentru CNN. Spitalul a emis, de asemenea, un comunicat de presă, spunând că și-a activat „planul intern de operațiuni de urgență” pentru a ajuta la tratarea volumului mare de pacienți care sosesc cu viruși respiratori precum RSV și gripă – dar a asigurat publicul că este echipat pentru a face față creșterii.

Bystran și-a însoțit fiul pentru cea mai mare parte a șederii în spital și i-a urmărit pe doctori încercând diferite tratamente cu oxigen, a spus ea. În dimineața zilei de 22 octombrie, lucrurile s-au înrăutățit și ea a căutat ajutor suplimentar după ce a observat că tratamentele cu oxigen nu funcționau și că Brodie încă avea probleme cu respirația, a spus ea.

„Au decis să-l intubeze, așa că am plecat ca să poată lucra la el”, a spus Bystran. „Apoi au trecut 20 de minute și a venit o asistentă să-mi spună că bătăile inimii i-au scăzut și i-au făcut RCP în ultimele 10 minute”.

Bystran i-a cerut rapid soțului și socrilor ei să se grăbească la spital, dar nu au putut face acest lucru înainte de a muri Brodie, a spus ea.

„Inima mea a fost spulberată într-un miliard de bucăți. Nicio mamă nu ar trebui să organizeze o înmormântare pentru copilul ei. Ar fi trebuit să-mi supraviețuiască. Băiatul acela nu a putut să vadă nici trei luni. Nu este corect”, a spus Bystran, exprimându-și durerea pe Facebook.

Coșmarul soților Bystrans nu s-a încheiat: geamănul lui Brodie, Silas, este încă în spital încercând să se recupereze de RSV. El a fost testat pozitiv pentru RSV pe 21 octombrie în spital și a fost internat la o zi după fratele său, a spus Bystran. Spre deosebire de Brodie, Silas a fost și el diagnosticat cu pneumonie și a stat în secția de terapie intensivă aproximativ 16 ore, spune mama lui.

Marți seara, Silas a fost mutat din secția de terapie intensivă, dar miercuri a făcut febră peste noapte și a avut nevoie de ajutor pentru a-și crește nivelul de oxigen, a spus Bystran.

„Am avut o noapte foarte grea și s-a întors să nu se descurce atât de bine. Medicii au spus că RSV era un rollercoaster în acest fel”, a spus ea. „Sunt bine pentru un minut și apoi pot coborî rapid la vale înainte de a se echilibra din nou”.

Familia lui speră că va reuși, dar este profund întristat că nu poate crește cu geamănul său.

„Brodie a fost o lumină. Un copil frumos. Era atât de dorit și iubit. A fost atât de plăcut să văd legătura dintre el și Silas”, a spus Bystran. „Au preferat să doarmă împreună; se atingeau mereu. Mi se frânge inima că nu pot să-i văd crescând împreună. Mi-e teamă că Silas va simți încă acea gaură pentru că nu va avea fratele său geamăn.

În timp ce Bystrans deplâng pierderea fiului lor, ei îi avertizează pe alți părinți să aibă încredere în instinctele lor.

„Dacă simți că starea copilului tău se înrăutățește și nu este doar o răceală, mergi direct la spital. Nu aștepta, nu te gândi la asta, nu te îndoi de tine”, a spus Bystran.

.

Add Comment